Beograd, 25. oktobar 2018. – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i članovi Koalicije za dobročinstvo, otvorili su Festival filantropije 2018. u prostorijama UniCredit banke u Beogradu. Festival filantropije je deo kampanje čiji je cilj da pokaže moć davanja prikupljanjem sredstava za podršku obrazovanja, mladih i inovacija. Festival se održava od 24. do 28. oktobra na različitim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu.

Na otvaranju festivala, premijerka Brnabić i ambasador SAD Kajl Skat uručili su priznanja svim kompanijama i organizacijama koje su doniranjem podržale Nacionalni dan davanja, dok je direktoru Istraživačke stanice Petnica Vigoru Majiću uručen ček u vrednosti od dva milliona dinara, što su sredstva koja su do sada prikupljena u okviru ove humanitarne akcije.

Festival filantropije je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a koji sprovodi Koalicija za dobročinstvo predvođena Fondacijom Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Katalist Balkan, Smart kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.