27. septembar 2016. – Danas je održano predavanje Korišćenje IT alata za razmenu informacija i timski rad u okviru Akademije poslovnih veština. Predavanje je održao Dejan Milojević, IT Systems Engineer, CRH Srbija. Predavanju su prisustvovali predstavnici socijalnih preduzeća i organizacija iz Beograda, Pančeva i Smedereva.
Predavanje je imalo za cilj osposobljavanje predstavnika neprofitnih organizacija i socijalnih preduzeća da razumeju realne potrebe u oblasti IT saradnje u svom preduzeću ili organizaciji; se upoznaju sa aktuelnim i tradicionalnim načinima saradnje i proizvodima; identifikuju nedostajuće resurse neophodne za realizaciju; steknu realistično očekivanje: o tome šta i koliko se može postići primenom nekog od rešenja iz ove oblasti.
Akademija poslovnih veština za neprofitne organizacije je program koji realizuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv uz podršku USAID-a i koji je kreiran sa ciljem da omogući transfer biznis znanja i veština ka organizacijama i socijalnim preduzećima.