Beograd, 7. decembar 2017. – U partnerstvu sa UniCredit Bankom i UniCredit Fondacijom na ovogodišnjem CSR Forumu organizovani su prvi mentorski sastanci za socijalna preduzeća koja su pobedila na ovogodišnjem takmičenju Ideja za bolje sutra.

Predstavnici socijalnih preduzeća Initative for social empowerment doo, Udruženje Atina, Udruženje Vunena, Udruženje Naša kuća, Udruženje ZaJedno, Socijalna zemljoradnička zadruga Nova perspektiva i ulični magazin Liceulice su osim bespovratnih sredstava u iznosu od 5 do 7.500,00 evra dobila i mentorsku podršku u daljem razvoju svog biznis poslovanja. Tokom perioda decembar 2017 – maj 2018. godine, socijalna preduzeća će dobiti tri nivoa stručne podrške: rad sa mentorima za biznis razvoj, konsultacije sa ekspertima iz UniCredit Banke i treninge u različitim oblastima.

Značajna inovacija ovog izdanja programa je da će se predstavnici kompanije UniCredit Bank Srbija dodatno angažovati i donirati svoje vreme i znanje. Eksperti iz finansija, marketinga i komunikacija će donirati oko 30 sati stručne podrške svakom od sedam preduzeća koja su pobedila na takmičenju i svojim znanjem im pomoći da unaprede svoje biznis rezultate i pozitivan uticaj na društvo.

Program Ideja za bolje sutra sprovode UniCredit fondacija, UniCredit banka, Fondacija Ana i Vlade Divac i Smart kolektiv. Projekat ima za cilj da doprinese razvoju socijalnog preduzetništva, kao i otkrivanju ideja o proizvodima i uslugama koje mogu poboljšati imidž Srbije u regionu i inostranstvu. Program ima za cilj obezbeđivanje dragocene podrške u razvoju uspešnih i održivih biznisa kroz pružanje tržišnog znanja i iskustava iz finansijskog sektora. Program mentorstva će takođe podržati Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE).