Direktor Smart kolektiva Neven Marinović bio je jedan od učesnika konferencije „Razvoj digitalnih socijalnih inovacija i model izvrsnosti socijalnog preduzetništva“ koja je održana 18. maja u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad. 

Konferencija, koju je organizovao Savet za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Novi Sad, imala je za cilj podsticanje daljeg razvoja socijalnog preduzetništva u pokrajini. 

Konferenciju je otvorio potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, a učesnike su pozdravili i direktor NTP-a Nebojša Drakulić i šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini. 

Konferenciji je prisustvovao veliki broj istaknutih predstavnika privrede i nadležnih institucija u oblasti socijalnog preduzetništva, pokrajinskih institucija, Evropske komisije, banaka, međunarodnih organizacija i naučnoistraživačkih instituta.  

Na prvom panelu koji je bio posvećen modelima izvrsnosti socijalnog preduzetništva, pored direktora Smart kolektiva Nevena Marinovića, učestvovali su i Violeta Jovanović, Naled, Jelena Milovanović, GIZ, Siniša Tešić, Klaster socijalnog preduzetništva Vojvodine i Miodrag Shestha, Koalicija za razvoj solidarne ekonomije.  

Drugi panel posvećen razvoju digitalnih socijalnih inovacija i modelima društveno odgovornog poslovanja ugostio je Vladimira Crnojevića, Institut Biosens, prof. dr Aleksandra Rikalovića, Institut za veštačku inteligenciju, Tijanu Koprivicu, Delta Holding i Ivana Radojevića, Erste banka.  

Zajednički cilj u ovoj oblasti je da se omogući stvaranje povoljnog ambijenta za privredne subjekte koji posluju po principima socijalnog preduzetništva i da se svim prepoznatim inicijativama pruži sistemska podrška i omogući njihov razvoj – jedan je od zaključaka konferencije.

 

Photo credits: Tijana Koprivica, Delta Holding