Beograd, 30. avgust 2018. – Prošlog četvrtka, članovi Radne grupe Foruma za odgovorno poslovanje okupili su se u prostoru kompanije ManpowerGroup Srbija, sa ciljem definisanja ključnih za naredni period, a to su – zapošljivost i osnaživanje mladih.  

U uvodnom delu, članice su imale priliku da se upoznaju sa globalnim istraživanjem kompanije ManpowerGroup – Talent Shortage Survey, koje se bavi zanimanjima do kojih poslodavci najteže dolaze.

Predstavljeni su i već postojeci programi koji se bave ovom temom, Coca-Cola podrška mladima, Coce Summership, Rise, Budućnost za 5, ali i potencijalni predlozi saradnje kompanija u okviru tih programa.

Grupa će se okupljati kvartalno, a predsedavajuća će biti Jovana Paljić, Community Executive iz Coca-Cola HBC Srbija, dok je za kopredsedavajućeg izabrana Marija Stevanović, People and Culture Specialist, iz ManpowerGroup Srbija.

Sastanku su prisustvovali predstavnici članica Bambi, Banca Intesa, Coca-Cola HBC Srbija, ErsteBank Srbija, ManpowerGroup Srbija i  Vipmobile Srbija.

Izvršna kancelarija Foruma sprovela je istraživanje koje za cilj ima definisanje nedostajućih veština kod mladih koji se prijavljuju na programe praksi ili radne pozicije u kompanijama članicama. Rezultati su pokazali da  više od 70% kompanija smatra da mladi ne poseduju stručna znanja i šire kompetencije neophodne za obavljanje poslova za koje konkurišu.