Beograd, 4. decembar – CSR Forum je još jednom istakao značaj međusektorske saradnje, pružajući priliku predstavnicima različitih sektora da se upoznaju, razmene informacije i uspostave saradnju. U okviru programa konferencije, zainteresovani učesnici imali su priliku da se međusobno upoznaju i podele svoja iskustva za stolom partnerstava koji je moderirala Ivana Stančić, programska menadžerka Smart Kolektiva.

Tokom svoje godišnje konferencije, Smart Kolektiv je tradicionalno obezbedio prostor za promociju socijalnih preduzeća, ovog puta u obliku Social Lounge-a i predstavio pakete za učesnike konferencije. U okviru Social Lounge-a sponzorisanog od strane UniCredit Banke Srbija, učesnici konferencije imali su priliku da naprave pauzu od panela, druže se i umrežavaju i degustiraju neke proizvode srpskih socijalnih preduzeća.Posetioci konferencije imali su priliku da degustiraju proizvode iz preduzeća kao što su Chrono, Bagel Bejgl, Evo ruka, Radanska ruža, Naša kuća, Agro Iris, Nanin recept s juga, kao i iz preduzeća HOFF. U okviru Social Lounge-a, učesnici su takođe imali priliku da pogledaju novu kolekciju majica uličnog časopisa Liceulice. Pored Social Lounge-a, proizvodi socijalnih preduzeća korišćeni su kao pokloni za sve učesnike. Pripremljeni paketi sastojali su se od proizvoda socijalnih preduzeća Sofi, Agro Iris, Radanska ruža i Nanin recept s juga. Paketi su pripremljeni uz podršku Eurobanke.

Kroz niz aktivnosti, Forum za odgovorno poslovanje pokušava da uspostavi platformu za okupljanje predstavnika iz svih sektora kako bi zajedno izgradili bolje društvo.

Događaj su organizovali Smart Kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje, uz podršku Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju prevodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Smart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.