Beograd, 6. novembar 2018. –  Forum za odgovorno poslovanje i Smart Kolektiv, u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera, realizovao je Radni doručak na temu Odgovornost u biznisu. Cilj događaja bio je da se predstavi koncept odgovornog poslovanja koji postaje sve važniji za kvalitetan razvoj biznisa, dok se pred kompanijama sve češće postavljaju očekivanja koja se odnose na odgovorne ekološke i društvene prakse.

O društveno odgovornom poslovanju kao savremenom konceptu, kao i domaćim i globalnim trendovima, pričao je Neven Marinović, direktor, Smart Kolektiv i izvršni direktor, Forum za odgovorno poslovanje, a primere iz prakse izneli Dejan Turk, CEO, Vip mobile i A1 Slovenija i Tijana Koprivica, direktor, Održivo poslovanje, Delta Holding.

Događaj je organizovan kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a koji sprovodi Koalicija za dobročinstvo predvođena Fondacijom Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Katalist Balkan, Smart Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.