Novi Sad i Niš, 24. i 28. januar – U prethodnom periodu Smart Kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje organizovali su dva meetup-a za mala i srednja preduzeća u Novom Sadu i Nišu. Održani u prostorijama Privredne komore i Deli prostora, svaki događaj okupio je 20 predstavnika MSP sa severa i juga Srbije.

Fokus događaja bio je na tome kako mala preduzeća mogu doprineti održivim razvojnim ciljevima i Agendi 2030. Događaji su bili usredsređeni na predstavljanje poslovnih slučajeva i praktičnih rešenja za preduzeća da integrišu razvojne ciljeve razvoja u svoje osnovne aktivnosti, postave ciljeve i transparentno komuniciraju svoje rezultate. Diskusija je pokrenula temu o tome kako ciljevi održivog razvoja (SDGs) predstavljaju poslovnu priliku za svaku kompaniju i kako ulaganje u ispunjavanje SDGs može otključati nove mogućnosti i osigurati dugoročni prosperitet kompanije. U okviru meetup-a, ​​Smart Kolektiv je predstavio učesnicima Smart Impakt Fond i programe koji će biti dostupni socijalnim preduzećima u narednih 5 godina.

Događaje su organizovali Smart Kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje, uz podršku Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju prevodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Smart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.