Negotin, 23. septembar – Forum za odgovorno poslovanje u saradnji sa lokalnom mrežom Globalnog dogovora Ujedninjenih nacija u Srbiji organizovao je u Negotinu događaj za lokalne privrednike pod nazivom Odgovorno i održivo poslovanje – Uloga poslovnog sektora u dostizanju održivog razvoja. Cilj okupljanja bio je upoznavanje lokalnog poslovnog sektora sa Ciljevima održivog razvoja, razgovor o značaju međusobnog umrežavanja i načinima za podsticanje odgovornih praksi u svakodnevnom poslovanju.

O dobrim primerima vezanim za odgovorno i održivo poslovanje, kao i o aktuelnim inicijativama iz ove oblasti govorile su Milica Mišković projektna menadžerka u Forumu za odgovorno poslovanje, Margareta Musić, direktorka Elixir fondacije, Tijana Koprivica, direktorka održivog poslovanja u Delta holding, Sonja Jović ispred Heinekena i Dijana Dijanović, koordinatorka za poljoprivredu Regionalne privredne komore Zaječar. Više informacija o samom događaju može se naći ovde.

Događaj je organizovan u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Trag Fondacija, Smart kolektiv, Catalyst Balkans, Forum za odgovorno poslovanje, Srpski filantropski forum i Privredna komora Srbije.