Beograd, 10. decembar 2018. –  CSR forum, na kome je ujedno obeleženo i 10 godina postojanja Foruma za odgovorno poslovanje i zalaganja da se javni, privatni i civilni sektor udruže u stvaranju boljeg društva, održan je 7. decembra u hotelu Crowne plaza.

Tokom formalnog dela programa učesnicima su se obratili Majk de la Rosa, direktor misije USAID-a u Srbiji, Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ambasadori Ambasador Kraljevine Velike Britanije, Kraljevine Švedske, Kraljevine Holandije i predstavnici brojnih partnerskih organizacija i institucija.

Neven Marinović, direktor Smart kolektiva i izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje, prisutnima je predstavio istraživanje o stanju CSR-a u malim i srednjim preduzećima. Kompanijama članicama ovom prilikom uručena su priznanja za doprios razvoju društveno odgovornog poslovanja, a događaju je prisustvovao i prvi predsednik mreže, Gustavo Navarro.

Kroz ovaj događaj, zahvaljujući kompanijama članicama Foruma, pružena je konkretna podrška socijalnim preduzećima kupovinom njihovih proizvoda za poklone učesnicima, dok su dva socijalna preduzeća – NVO Atina i SP Ruke iz Pančeva dobile podršku u iznosu od po 100.000,00 RSD.

Događaj je realizovan kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, Smart kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Podršku događaju pružile su kompanije CRH, Coca-Cola HBC Srbija i Crna gora, Delta holding, Erste Bank, Eurobank,  Societe Generale Srbija, UniCredit bank, Vip mobile i Vojvođanska banka.