Beograd, 13. april 2018. – Neda Stanković, program menadžerka u Smart kolektivu, bila je moderator panel diskusije o tome kako kompanije gledaju na obrazovni sistem u Srbiji, u okviru korporativne konferencije „Obrazovanje u Srbiji – poslovi za budućnost” u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji.

Učesnici panel diskusije bili su: Marija Desivojević Cvetković, viša potpredsednica za strategiju i razvoj Delta Holdinga, Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenje Srbija i Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija u kompaniji Delhaize Srbija.

Konferenciju je otvorila premijerka Republike Srbije, Ana Brnabić, koja je naglasila važnost stvaranja društva zasnovanog na znanju kompetentnih ljudi čije su ideje, inovacije i znanje glavni pokretači razvoja.

Glavna tema prve u nizu planiranih korporativnih konferencija, u kojoj je okupilo blizu 200 predstavnika različitih sektora, bile su trenutne promene u obrazovnom sektoru u Srbiji, sa posebnim fokusom na harmonizaciji sistema srednjeg i visokog obrazovanja sa potrebama tržišta rada i kompanija koje posluju u Srbiji.