Beograd, 9. novembar 2018. – Povodom Svetskog dana štednje, Banca Intesa, pod pokroviteljstvom matične grupacije Intesa Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu, a u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije i Forumom za odgovorno poslovanje nastavila je program finansijske edukacije i podizanja svesti o značaju finansijske pismenosti kroz seriju edukativnih seminara Rizik? To je ženski posao, namenjenih ženama preduzetnicama.

Seminari su održani tokom Nedelje štednje, od 31.10. do 05.11.2018. godine u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Planirano je da se kroz ovaj program dodatno edukuje i društveno i ekonomski osnaži oko 200 žena preduzetnica, koje su vlasnice preduzeća, direktorke socijalnih preduzeća, odnosno startap kompanija širom Srbije.

Partneri ovogodišnjeg programa bili su Forum za odgovorno poslovanje i Udruženje poslovnih žena koji su prepoznatljivi i kompetentni partneri u dijalogu državnog i privatnog sektora u motivisanju žena vlasnica sopstvenih biznisa ili direktorki socijalnih preduzeća da uzmu učešće u seminarima u što većem broju.