Beograd, 7. novembar 2018. – Kompanije Nordeus i Rakita Exploration postale su nove članice Foruma za odgovorno poslovanje.

Nordeus je nezavisna srpska kompanija koja razvija mobilne igre sa sedištem u Beogradu, osnovana 2010. godine. Debitantska igrica ovog studija je Top Eleven Football Manager, i jedna je od najbrže rastućih kompanija u Evropi u oblasti kompjuterskih igara.

RAKITA je srpska kompanija koja trenutno vrši istražne radove u Timočkoj Krajini u istočnoj Srbiji, blizu Bora. Kompanija poseduje dozvolu za geološka istraživanja za projekat Čukaru Peki koji je od velikog značaja i potencijala za Bor i Srbiju.

Forum za odgovorno poslovanje je mreža vodećih kompanija koje doprinose razvoju zajednice, podstičući razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavljanje trajnih i stabilnih društveno odgovornih praksi u poslovnom sektoru. Forum predstavlja platformu koja povezuje lidere iz poslovnog sveta s predstavnicima drugih delova društva, podstičući time međusektorski dijalog, saradnju i razmenu dobrih iskustava.