Završni događaj u okviru UNDP-ovog programa Zajedno za održivi biznis okupio je predstavnike učesnika programa – preduzeća koja uključuju UN ciljeve održivog razvoja u svoje poslovanje, poslovne stručnjake uključene u program, kao i predstavnike investitora i finansijskih institucija, kako bi rezimirali i predstavili ključne rezultate i aktivnosti programa.

Prvi deo događaja bio je posvećen rezultatima postignutim tokom programa i pripremama za pitch-eve. U drugom delu, preduzeća koja su učestvovala na brzim sastancima sa predstavnicima finansijskih institucija – Erste Banka, Finance in Motion and Innovation Fond. Preduzeća su imala priliku da dobiju informacije iz prve ruke od predstavnika investicionih fondova o uticaju u pogledu kriterijuma njihovih programa, vrste investicija koje pružaju, u koje kompanije žele da investiraju, itd.

U okviru ovog tromesečnog konsultantskog programa, koji je iniciran i finansiran od strane Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i sproveden u partnerstvu sa Smart Kolektivom, 7 inovativnih malih i srednjih preduzeća u Srbiji dobilo je podršku za integraciju UN ciljeva održivog razvoja (SDGs) u svoje osnovne razvojne planove poslovanja.