Beograd, 26.11.2021 – Značaj dalje integracije Ciljeva održivog razvoja (COR) u poslovne politike i prakse, kao i podizanje svesti o značaju Agende 2030 u okviru biznis sektora, bili su u fokusu skoro održane manifestacije ,,Nedelje održivog razvoja i poslovanja” koju su organizovali Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv. Ovaj petodnevni događaj, okupio je govornike i paneliste iz javnog, poslovnog i civilnog sektora i privukao veliki broj predstavnika malih i srednjih preduzeća. 

Sa ciljem prepoznavanja kompanija koje su doprinosile Ciljevima održivog razvoja tokom 2020. i 2021. godine i kao takve bili predstavnici primera dobrih praksa, poslednji dan manifestacije je zatvoren ceremonijom dodele nagrada ,,Šampioni održivosti”. Za izuzetan doprinos različitim ciljevima Agende 2030, sledećim kompanijama su dodeljena priznanja: Erste Bank, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Manpower Group Srbija, Nestlé Adriatic S, Delta Holding i Lidl Srbija.  

Nedelja održivog razvoja i poslovanja organizovana je u okviru platforme „Održivi razvoj za sve” koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta ,,Reforma javnih finansija – Agenda 2030”.