Beograd, 5. April 2018.  Smart kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje su u okviru Akademije poslovnih veština, za predstavnike socijalnih preduzeća organizovali predavanje o Liderskim veštinama. Predavanje su prisutnima održali iskusni stručnjaci iz kompanije Telekom Srbija.

Akademija poslovnih veština je program Smart kolektiva kreiran sa ciljem da omogući transfer biznis znanja i veština ka organizacijama i socijalnim preduzećima, i na taj način doprinese povećanju njihove efikasnosti, održivosti i vidljivosti. Program podrazumeva organizovanje redovnih predavanja koje drže stručnjaci iz velikih društveno odgovornih kompanija.

Predavanje je imalo za cilj da predstavnicima socijalnih preduzeća pomogne da unaprede osnovne veštine rukovođenja, unaprede veštine upravljanja timom i usvoje obrasce liderskog ponašanja. Predavanje je učesnicima pomoglo i da usvoje znanja i unaprede veštine u oblastima kao što su komunikacija u timu, motivacija članova tima, delegiranje radnih zadataka i rešavanje problema i konfliktnih situacija u radu.