Kao što već znate, Smart kolektiv je osnovao nekoliko socijalnih preduzeća, među kojima je i LICEULICE. S ponosom vam predstavljamo njihovu novu crowdfunding kampanju i priču koja stoji iza nje.

Beograd, 14. Septembar, 2018. – Ako ste bar jednom na beogradskim i novosadskim ulicama sreli ulične prodavce novina u plavo-narandžastim prslucima – onda sigurno znate šta je LICEULICE. Verovatno niste znali da su 80 posto njegovih prodavaca muškarci. Razlog je to što prodaja na ulici nije uvek sigurna i održiva opcija za mnoge žene, uključujući one koje beže od porodičnog nasilja ili brinu o deci. Sada su pronašli način da pomognu i tim ženama.

Pokrenuli su prvu crowdfunding kampanju zasnovanu na nagrađivanju na platformi donacije.rs, kako bi prikupili 500.000 dinara koji će omogućiti da do kraja godine obuče i zaposle više žena na poslovima koji se tiču pretplata na magazin. Za svaku donaciju, dobićete određen broj magazina (pretplatu).

Uspešna kampanja povećaće broj pretplatnika za 150 posto i omogućiti da LICEULICE zaposli 10 žena do kraja godine na poslovima pakovanja magazina za distribuciju na svake dve nedelje, dajući im prihod, kao i pristup treninzima, mentorskoj i psihološkoj podršci.

Kliknite ovde za više detalja o kampanji i nagradama.

Hvala vam što verujete u LICEULICE.