Brisel, 15. mart 2016. – Izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje, Neven Marinović, učestvovao je na godišnjoj Generalnoj skupštini CSR Europe u Briselu.

U okviru Generalne skupštine održan je sastanak organizacija nacionalnih partnera CSR Europe mreže. Na sastanku su planirani dalji koraci i akcije u okviru razvoja European Pact for Youth, koji je lasiran na Enterprise 2020 Summit-u, 17. novembra 2015. godine. Pakt predstavlja zajednička nastojanja biznis lidera i EU da stvore kulturu partnerstava biznisa i obrazovanja kako bi povećali šanse mladih ljudi da pronađu posao.

Na Generalnoj skupštini je bilo reči o održivosti kao pokretaču razvoja, o glavnim aktivnostima CSR Europe, budžetu za 2016. godinu, a održan je i okrugli sto sa članovima Upravnog odbora na temu „Odmeravanje snage mreže“ (Leveraging the Strength of the Network for Impact), a izabrani su i novi članovi Upravnog odbora.

CSR Europe je mreža koju čini više od 40 nacionalnih asocijacija za društveno odgovorno poslovanje i preko 10.000 kompanija širom Evrope. Forum za odgovorno poslovanje je članica mreže CSR Europe.