U okviru partnerstva sa Impact Hub Vienna, Smart kolektiv bio je ponosni domaćin Investment Ready Program Warm up događaja, koji je okupio dvanaest odabranih preduzeća iz Srbije koja rade na skalabilnim rešenjima za društvene izazove, imaju dokaz koncepta i u potrazi su za investicijama.

Tokom Warm up događaja socijalni preduzetnici su imali priliku da saznaju više o impact investiranju i merenju socijalnog uticaja, kao i kako da postanu spremni za investiranje i privuku investitore. Nakon radionice, najuspešniji učesnici će dobiti stipendije za specijalan četvoromesečni program za investicije, tokom kojeg će imati priliku da kreiraju svoje strategije rasta i investicioni slučaj, 20 sati individualne stručne podrške i pristup mreži od preko 100 udruženih investitora i obezbeđeno učešće na CEE Impact Day konferenciji.

Program pripreme za investicije (IRP) je inovativni akcelerator program koji ima za cilj unapređivanje socijalnog preduzetništva u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CEE) kroz izgradnju kapaciteta i usmeravanje investicija u sektor.