Zoom, 8. i 29. oktobar, 2020 – Austrijska Razvojna Agencija – ADA i Austrijska agencija za promociju istraživanja (FFG) pokrenuli su novi projekat pod nazivom „Inovacije za bolji svet – Napredna rešenja za održivi razvoj“ sa ciljem da pilotiraju novi finansijski instrument za podršku razvoju frugalnih (štedljivih) inovacija na Zapadnom Balkanu. Program sprovodi Impact Hub iz Beča sa konzorcijumom partnera koji čine Advantage Austria (Austrija), 288 Grad Consulting (Austrija), Center for Social Innovation (ZSI) (Austrija) I Smart Kolektiv (Srbija).

U sklopu projekta, organizovano je nekoliko onlajn sesija koje su namenjene preduzećima, organizacijama i pojedincima koji žele saznaju više o prilikama za finansiranje i uspostavljanje partnerstava u ovoj oblasti.

Tokom oktobra meseca, održane su dve onlajn sesije posvećene različitim temama:

  • Ekološka održivost i akcija za klimu (8. oktobar)
  • Socijalne inovacije i socijalna inkluzija (29. oktobar)

Sesije su okupile predstavnike socijalnih preduzeća, malih i srednjih preduzeća i organizacija civilnog društva iz celog regiona. Učesnici sesije su imali priliku da upoznaju predstavnike ADA-e i FFG-a, dobiju informacije iz prve ruke u vezi svih detalja programa, dobiju povratne komentare na njihove projektne ideje i povežu se sa potencijalnim partnerima iz Austrije kako bi mogli da konkurišu na program.

Još jedna onlajn sesija na temu Digitalizacije u službi društvenog uticaja, biće organizovana 19. novembra.

Prijave za treću onlajn sesiju, kao i detaljnije informacije o samom programu dostupne su ovde.