Održani su prvi sastanci između poslovnih konsultanata i predstavnika 21 socijalnog preduzeća u okviru Programa podrške za preduzeća sa pozitivnim uticajem na mlade organizacije GIZ, čiji je Smart kolektiv partner u implementaciji programa.

Tokom 2018. godine odabrana preduzeća imaće pristup preko 250 sati  strateške konsultantske podrške u unapređenju i razvoju poslovanja i svog društvenog uticaja. Sa svakim socijalnim preduzećem individualno će raditi iskusni biznis konsultanti i preduzetnici, eksperti iz različitih oblasti i predstavnici Smart kolektiva.

Program podrške za socijalna preduzeća koja zapošljavaju mlade deo je projekta Podsticanje zapošljavanja mladih koji se sprovodi u okviru nemačko – srpske razvojne saradnje. Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije. Cilj projekta je podrška mladima starosti od 15 do 35 godina kako bi unapredili svoj položaj na tržištu rada i brže došli do posla. Smart kolektiv je tokom 2017.godine učestvovao u selekciji socijalnih preduzeća, a na naše zadovoljstvo nastavljamo saradnju sa GIZ-om u implementaciji programa podrške i u 2018.