Zadovoljstvo nam je da najavimo da se deveti Forum Socijalnih Inovacija održava 15. juna 2022. godine u Beogradu.  

Forum Socijalnih Inovacija je godišnji događaj posvećen podsticanju inovativnih rešenja za društvene izazove. Događaj nudi uvid u trendove i najnovija dešavanja vezana za socijalno preduzetništvo, društveni uticaj, održivost civilnog sektora, impakt investicije, međusektorska partnerstva i druge mehanizme podrške socijalnim preduzećima u Srbiji i regionu Centralno istočne Evrope.  Ovo je najveći događaj posvećen socijalnom preduzetništvu i održivosti civilnog društva u Srbiji i regionu Centralno istočne Evrope. Konferencija je osnovana 2014. godine, u sklopu širih napora Smart Kolektiva da promoviše socijalno preduzetništvo kao sredstvo za društvene i ekonomske promene. Forum je do sada posetilo više od 800 lidera iz civilnog, privatnog i javnog sektora, a učestvovalo je više od 150 govornika iz 16 zemalja.  

Ostavljajući polako pandemiju za sobom, želimo da ideje i energiju socijalnih preduzeća, investitora i državnih inicijativa transformišemo u momentum za dalji razvoj lokalnog i regionalnog ekosistema za socijalno preduzetništvo. Ovogodišnji Forum Socijalnih Inovacija zamišljen je kao platforma za diskusiju o Evropskom akcionom planu za socijalnu ekonomiju, Evropskom Green Deal-u i nedavno usvojenom Zakonu o socijalnom preduzetništvu, kao i njihovom značaju za regionalne aktere, a posebno za socijalna preduzeća. 

Forum socijalnih inovacija organizuje Smart Kolektiv uz podršku Američke ambasade, Fondacije za otvoreno društvo, Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Američkih Država i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu. Prijatelji konferencije su Erste Bank Sparkasse, Elixir Fondacija i Coca-Cola HBC Srbija. 

Pratite nas, uskoro stiže više informacija!