Beograd, Žagubica, Leskovac, 26-27. Maj, 2018. – U okviru trećeg izdanja konkursa Ideja za bolje sutra, UniCredit Banka, UniCredit fondacija, Fondacija Ana i Vlade Divac i Smart kolektiv, su tokom prethodnog vikenda organizovali Medijski karavan tokom kojeg su posetili pet, od ukupno sedam pobednika ovog konkursa.

U okviru karavana, predstavnici medija posetili su sledeća socijalna preduzeća: Bagel Bagel, koje je iskoristilo dobijeni grant da angažuje stručnjaka koji je razvio inovativne ponude za ketering usluge; LICEULICE, koje je svoj grant iskoristilo za izradu onlajn platforme za prikupljanje sredstava, kao i za proširenje mreže prodavaca u Novom Sadu; Vunena, koja je zahvaljujući konkursu Ideja za bolje sutra uspela da učestvuje i predstavi kolekciju na jednoj od najvažnijih modnih revija u Milanu; Chrono, koji je iskoristio grant za unapređenje proizvodnje mešavine brašna za hleb, napravljenog za restriktivnu ishranu i redizajniranje ambalaže proizvoda, dok je udruženje Naša kuća, koja zahvaljujući ovom takmičenju uspela da razvije hidroponski centar za proizvodnju povrća.

Cilj projekta Ideja za bolje sutra, koji se sprovodi od 2012. godine, jeste razvoj socijalnog preduzetništva. Od preko 130 prijavljenih ideja, na osnovu inovativnosti i održivosti projekata, odabrano je 7 najboljih kojima su dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 40.000 evra i preko 100 sati mentorske podrške.