Hag, 11. – 12. april 2018. – Neven Marinović, direktor Smart kolektiva i predsednik Euclid mreže, obratio se prisutnima prilikom otvaranja Euclid Samita 2018 i učestvovao na jednoj od panel diskusija u okviru ovog događaja, čija je ovogodišnja misija bila podsticanje svih uključenih aktera da preuzmu odgovornost za rastući ekosistem za društveni uticaj.

Gospodin Marinović je zajedno sa g. Bernardom Uittendaeleom, izvršnim direktorom Evropskog udruženja za venture filantropiju i šefom Jedinice za klastere, socijalnu ekonomiju i preduzetništvo u Evropskoj komisiji, gospođom Ulla-om Engelmann, razgovarao o glavnim trendovima, mogućnostima i pretnjama s kojima se suočavaju evropski socijalni poduhvati i oni koji ih podržavaju, kao i politikama EU i najvažnijim oblastima na koje bi institucije EU trebalo da se usredsrede u budućnosti.

Samit je uključio razgovore sa vodećim stručnjacima i testiranje predloženih ideja od strane društvenih lidera i preduzetnika, interaktivne masterclass-ove tokom kojih su stručni treneri približili učesnicima najnovija znanja, veštine i alate za pokretanje pozitivnih promena, kao i druge uzbudljive programe.

Euclid Samit je vodeći međunarodni dvodnevni skup Euklidove mreže ljudi i organizacija koji imaju otvorenost da uče, ohrabruju i inspirišu jedni druge da pokreću pozitivne promene.