Beograd, 31. maj, 2021 – Novi ciklus edukativnog programa Foruma za odgovorno poslovanje pod nazivom CSR praksa započeo je tokom prošle nedelje uvodnim predavanjima o društveno odgovornom poslovanju. Ukupno 20 studenata završnih godina osnovnih i master studija, kao i diplomaca, učestvuje u ovom jedinstvenom programu, u kome imaju priliku da od profesionalaca iz kompanija kroz praktične primere, uče i razmenjuju mišljenja o održivom poslovanju.

Tokom prve nedelje onlajn predavanja i radionica, učesnici programa su imali priliku da čuju šta je CSR (Corporate Social Responsibility), kako se ovaj koncet razvijao, gde je srpska privreda kada je reč o održivom poslovanju, šta su Ciljevi održivog razvoja (SDGs), te kako kompanije mogu da doprinesu njihovom ostvarivanju postajući istovremeno efikasnije i konkurentnije. Iako je program tek počeo, učesnici već imaju pozitivne utiske o sadržaju i organizaciji:

,,Sviđa mi se izbor tema, način na koji su radionice pripremljene i mogućnost da se znanje stečeno na predavanjima primeni praktično kroz rad na konkretnim primerima’’, ističe jedan od učesnika CSR prakse.

Kao i prošle godine, govornici i predavači u okviru edukativnog programa su menadžeri održivosti i eksperti iz srodnih profesija iz kompanija članica Foruma za odgovorno poslovanje, kao i zaposleni iz kancelarije Foruma, ekspertske organizacije Smart kolektiv. Tokom narednih mesec dana, znanje i iskustvo će podeliti predstavnici sledećih kompanija: A1 Srbija, Bambi, Banca Intesa, Bosis, Coca-Cola HBC, Delta Holding, Elixir Group, Erste Banka Srbija, Gecić Law, ManpowerGroup, Pepsi Co. Zapadni Balkan, Moravacem  i Nordeus.

Kroz organizaciju CSR prakse, Forum za odgovorno poslovanje želi da osnaži nove generacije budućih lidera i zaposlenih, podstakne kritičko mišljenje i senzibiliše ih za pitanja održivog poslovanja i održivog razvoja kao neophodnog pristupa za savremeno poslovanje i život u zajednici.