Beograd, 6. decembar 2018. – Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv  dodelili su Nacionalne nagrade za volontiranje na događaju koji je održan u zgradi Ujedinjenih nacija povodom međunarodnog dana volontera.

Glavnu nagradu u kategoriji organizacija dobilo je udruženje Prevodilačko srce koje okuplja oko 500 prevodioca koji potpuno volonterski prevode medicinsku dokumentaciju za lečenje u inostranstvu. Nagrade su dobili i Škola za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrović iz Novog Sada, dok je nagradu za korporativno volontiranje dobila kompanija L’Oreal Adria-Balkan za akciju koja je održana u inkluzivnom centru Mesto susreta u Zemun Polju.

Priznanje za volontera godine, ponela je Irena Pavlović, osnivačica zajednice Run art za rad sa ženama iz Sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja, dok je specijalno priznanje za doprinos lokalnoj zajednici, pripalo je Srećku Zdravkoviću za pokretanje inicijative Mladi u centru.

Na događaju su se u uvodnom delu obratili Hans Fridrih Šoder, v.d. stalnog koordinatora Ujedinjenih nacija u Srbiji, Sanja Putnik, pomoćnica ministra, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Željka Ćirić Jakovljević, članica Upravnog odbora, Forum za odgovorno poslovanje.