1. novembar 2017. – Asocijaciji Retex iz Užica dodeljena je mentorska podrška uz mogućnost da postane dobavljač kompanije Delhaize Srbija, nakon događaja na kojem su predstavnici društvenih preduzeća koja učestvuju u programu „Odgovorno, za društvo” prezentovali svoje proizvode i usluge stručnom žiriju.

Udruženje Retex, koje proizvodi torbe, igračke i druge predmete od recikliranog tekstila, istovremeno pružajući ekonomsku i psihološku podršku ženama iz ugroženih i teško zapošljivih grupa, učestvovaće u dvomesečnom mentorskom programu zaposlenih kompanije Delhaize Srbija, koji će ojačati njihove kapacitete i približiti ih članstvu u dobavljačkom lancu ove kompanije.

U prethodnoj fazi ovog programa, socijalna preduzeća su stekla znanja i dobila informacije o tržištu iz prve ruke kroz niz treninga organizovanih tokom septembra i oktobra. Njegovi glavni ciljevi su izgradnja dugoročnih odnosa sa potencijalnim dobavljačima, deljenje znanja i iskustava sa manjim kompanijama, ali i osnaživanje zajednice.

Program „Odgovorno, za društvo“ realizovan je od strane Delhaize Srbija, Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva.