Beograd, 5. oktobar 2018. – Projekat nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih  i Smart kolektiv vas pozivaju da nam se pridružite na događaju Dan socijalnih preduzeća, koji će se održati 16. oktobra u Beogradu u Kombank Dvorani, Dečanska 14.

Učesnici i učesnice konferencije imaće priliku da obiđu Grad socijalnog preduzetništva i upoznaju se sa dobrim idejama, proizvodima i uslugama 21 socijalnog preduzeća koja su u programu podrške socijalnom preduzetništvu u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih. Govornici i partneri na konferenciji predstaviće uspešne  modele podrške socijalnim preduzećima u zemlji i Evropi kao i  ulogu koju imaju različiti sektori u podsticanju razvoja ovih preduzeća. Socijalna preduzeća koja su deo programa podrške će predstaviti rad svojih preduzeća i svoje proizvode u okviru Grada socijalnog preduzetništva, a svoja iskustva i znanja stečena učešćem u programu podrške kroz interaktivne razgovore sa konsultantima i učesnicima konferencije. U saradnji sa Social Impact Award programom u Srbiji, učesnici konferencije će imati priliku da se upoznaju sa novom generacijom mladih društvenih inovatora i pokretača promena i da kroz live pitch saznaju više o njihovim biznis idejama koje menjaju zajednicu.

Projekat Podsticanje zapošljavanja mladih se sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje. Projekat realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva privrede i Nacionalne službe za zapošljavanje. Program podrške socijalnom preduzetništvu u Srbiji se realizuje u saradnji sa Smart kolektivom. Partneri konferencije su Reflektor Teatar i Social Impact Award Srbija.

 Pridružite nam se na konferenciji Dan socijalnih preduzeća i posetite Grad socijalnog preduzetništva! 

Prijave su otvorene na ovom linku.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte kancelariju Smart kolektiva putem mejla tamara@smartkolektiv.org

Kliknite ovde za Agendu konferencije.