Treći regionalni Supply Chain forum u organizaciji Srpskog udruženja profesionalaca u lancu snabdevanja, održan je 27. marta u Beogradu. Više od 250 učesnika iz regionalnih i internacionalnih kompanija imalo je priliku da kroz interaktivne panele, diskusije, kao i razmenu iskustva i primera dobre prakse, proširi svoje znanje i upozna se sa trendovima u oblasti lanca snabdevanja. 

Jedan od učesnika panela „ESG i lanac snabdevanja: sa priče na dela“ bio je Neven Marinović, direktor Smart kolektiva i Foruma za odgovorno poslovanje. On je približio učesnicima događaja regulativu koja se vezuje sa ESG ciljeve, uključujući i način na koji se EU regulativa prenosi na naše tržište. Pored Nevena Marinovića, na panelu su učestvovale i Jasmina Pešović, Bambi i Maja Jerkić Bogosavljević, UniCredit Banka. Panelisti su se osvrnuli na izazove kod definisanja i sprovođenja ESG strategije, način na koji ESG ciljevi u lancu snabdevanja mogu da se ostvare, kao i na njihov značaj. 

Stavljajući fokus na izgradnju i održavanje uspešnih odnosa sa kupcima, program ovogodišnjeg foruma okupio je brojne stručnjake iz Srbije i regiona. Aktuelne teme, vrhunski predavači i visok nivo interakcije sa učesnicima, doprineli su tome da se zajednički ukaže na ključne šanse za unapređenje efikasnosti svih operacija u lancu snabdevanja. 

Fotografije: Srpsko udruženje profesionalaca u lancu snabdevanja