Beograd, 9. april 2020. godine – Kao deo lokalne zajednice koja podržava inovativno delovanje, d.Čudo škola organizuje online izazov na temu ,,Kako da (re)dizajniramo iskustvo socijalne interakcije u periodu samoizolacije?’’ koji će se održati od 22. do 29. aprila, uz podršku partnera kao što su Nordeus Hub, Smart kolektiv i Impact Hub.

ČUDO-19 je zamišljen kao online design thinking sprint koji za cilj ima da okupi multidisciplinarne timove sačinjene od pojedinaca sa različitim profesionalnim iskustvom. Oni će kroz kreativni proces i primenu design thinking metodologije raditi na osmišljavanju inovativnog rešenja, uz podršku iskusnih mentora, koji će im biti na raspolaganju tokom celokupnog trajanja sprinta. Sedmondnevni izazov će pružiti priliku timovima da nakon ideacije izrade prototip svog rešenja koje će potom testirati, a na kraju i predstaviti svojim biznis mentorima na završnom ČUDO PITCH događaju koji je predviđen za 29. april. Najbolja rešenja dobiće podršku u vidu daljeg mentorstva i povezivanja sa postojećim razvojnim biznis programima partnerskih organizacija.

,,Pandemija je poremetila svakodnevnicu na koju smo navikli i pored ozbiljne bolesti koju je izazvala, za posledicu ima i velike ekonomske i društvene promene. Napori da se to reši zahtevaju visok nivo saradnje između državnih institucija, međunarodnih organizacija i privatnog sektora, odnosno jasnu i radikalnu kolaboraciju. Upravo iz tog razloga smo odlučili da iskoristimo design thinking kao lepak koji bi spojio više različitih disciplina, dajući priliku učesnicima izazova da svoje kreativno samopouzdanje iskoriste za rad na rešavanju najvećeg problema sa kojim se trenutno susrećemo – COVID-19.’’, istakli su organizatori.

Predstavnici d.Čudo škole navode da žele da formiraju zajednicu ljudi koji koriste dizajn da razviju sopstveni kreativni potencijal, te da zainteresovanima pružaju edukativne programe koji se realizuju kroz rad u multidisciplinarnim timovima. Svi zainteresovani za učešće u ČUDO-19 izazovu mogu da se besplatno registruju, a prijave su otvorene do popunjavanja svih 30 mesta koliko je predviđeno za učešće.