Vrnjačka Banja, 23. mart 2018. – Neven Marinović, Izvršni direktor Smart kolektiva, je u okviru master kursa Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu – REC, održao prezentaciju o mogućnostima za bolju održivost organizacija civilnog društva kroz razvoj socijalnog preduzetništva i razvijanje međusektorske saradnje.

Master kurs namenjen je partnerskim organizacijama podržanih kroz institucionalne grantove u okviru Programa podrške organizacijama civilnog društva u Srbiji (CSOnnect), finansiranog od strane Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (SIDA).

Ova petodnevna obuka okupila više od 60 predstavnika organizacija civilnog društva podržanih kroz ovaj program, koji su razmenili iskustva i razmatrali izazove u oblasti zaštite životne sredine. Tokom intenzivnih radionica, predavanja i diskusija, učesnici su imali priliku da čuju kako teku aktivnosti u okviru Poglavlja 27, ali i da steknu konkretne veštine u oblasti planiranja svojih projektnih aktivnosti, kako bi rezultati na kraju ove godine, kada se i CSOnnect program završava, bili što bolji i vidljiviji.