Kompanija Coca-Cola HBC Srbija organizovala je Dan održivosti za svoje dobavljače, čiji je cilj bio upoznavanje učesnika sa CSR aktivnostima kompanije, aktuelnim trendovima u ovoj oblasti, ali i zajedno sa predstavnicima Coca-Cole HBC Srbija doći do ideja za zajedničke CSR inicijative.

Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje, govorio je o stanju CSR-a u Srbiji, odnosno o tržišnom i zakonskom okruženju koje vlada u ovoj oblasti. Istakao je činjenicu da se društveno odgovorne kompanije suočavaju sa brojnim zakonskim i drugim preprekama, te da je zajedničko udruživanje u organizacije poput Foruma za odgovorno poslovanje trenutno jedini put za razvoj CSR-a.

U završnom delu događaja, Smart kolektiv je vodio radionicu organizovanu za predstavnike kompanije i dobavljače. Tokom radionice, učesnici su razgovarali o dosadašnjim iskustvima, izazovima i prilikama koje vide u oblasti CSR-a, iznosili ideje o zajedničkim inicijativama koje bi mogle biti realizovane u narednom periodu i prezentovali ih u zaključnom segmentu radionice.