Onlajn događaj, 5. novembar – Direktor Smart Kolektiva, Neven Marinović, učestvovao je kao govornik na regionalnom online događaju posvećenom promociji Regionalne studije o socijalnom preduzetništvu, koju je izradio RISE konzorcijum.

Na događaju su regionalni eksperti koji su radili na studiji predstavili njene ključne nalaze, sa fokusom na ekosistem podrške socijalnim preduzećima i mladim socijalnim preduzetnicima u zemljama Zapadnog Balkana. Nakon predstavljanja rezultata, usledio je panel sa predstavnicima 3 od 6 lokalnih inkubatora koji sprovode RISE program.

Ispred Smart Kolektiva, Neven Marinović je podelio iskustva i preporuke u vezi sa pravnim regulisanjem socijalnog preduzetništva u našoj zemlji, obrazovnim sistemom i programima podrške za mlade socijalne preduzetnike/ce. Neven Marinović istakao je da se važnost programa kao što je RISE ne ogleda samo u mogućnosti mladih da se zaposle i kreiraju nova radna mesta, već i u tome što im program kroz treninge i mentorstvo pruža priliku da usvoje nove veštine, vrednosti i motiviše ih da budu nosioci pozitivnih promena u svojim zajednicama.

Ceo snimak RISE online događaja možete pogledati ovde.