Sombor, 28. januar 2022. – Smart Kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje održali su još jednu radionicu o doprinosu poslovnog sektora Ciljevima održivog razvoja u Somboru, ovoga puta sa fokusom na predstavnicima lokalnih preduzeća iz Apatina i okoline. 

Sastanak je bio namenjen preduzećima koja žele da se informišu o povezivanju Ciljeva održivog razvoja sa svakodnevnim poslovanjem, kao i da saznaju više o mogućnostima za dalji zajednički rad u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“. O održivom poslovanju na ovom događaju govorili su Neven Marinović, izvršni direktor Smart kolektiva i Foruma za odgovorno poslovanje, i Branislav Sekulić, preduzetnik, osnivač brenda Vrtlari, koji je predstavio svoja iskustva u domenu povezivanja principa održivost u sa svakodnevnim poslovanjem. 

Radionicu su organizovali Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv, a u okviru platforme „Održivi razvoj za sve“ koji podržavaju Vlade Švajcarske i Nemačke, a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta Reforma javnih finansija – agenda 2030.