Ukoliko imaš između 18 i 35 godina, motivaciju i želju da sa svojim timom utičeš pozitivno na svoju zajednicu a istovremeno tako i zarađuješ, RISE je prilika za tebe!

RISE – Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike je projekat za motivisane i posvećene mlade ljude, koji su spremni da uče i da donose promene za dobrobit Zapadnog Balkana. Naš cilj je da podržimo vaše socijalno preduzetničke ideje koje će region učiniti boljim mestom! Ovaj besplatni program podrške za razvoj ideja socijalnog preduzetništva na Zapadnom Balkanu će u naredne 2 godine osnažiti preko 200 mladih nosioca promena i preduzetnika, a ti možeš da budeš jedan/jedna od njih! Prijave za program otvorene su do 27. septembra u 23:59h !

Kroz RISE putovanje, ne samo što ćeš steći preduzetničko znanje i veštine za pokretanje socijalnog preduzeća tzv. biznisa sa svrhom, već ćeš imati i šansu da se oprobaš u Design Thinking metodologiji rešavanja problema, povežeš se sa iskusnim stručnjacima i preduzetnciima koji će  biti tvoji mentori i upoznaš mlade iz regiona koji su se kao i ti upustili u RISE putovanje. Tokom 4 meseca Programa Ideacije gradićeš svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaćeš podršku eksperata i mentora, sa kojima ćeš proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. Dva najbolja tima iz Srbije odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće i dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da sprovedu svoju ideju i unaprede razvoj svog poslovanja.

>>Ukoliko je RISE mesto na kome želiš da budeš, prijavi svoj tim popunjavam forme na ovom >> LINKU <<. Prijave za program otvorene su do 27. septembra u 23:59h !

>>Ukoliko imaš neku nedoumicu u vezi sa samim programom ili procesom prijave, budi slobodan/slobodna da nas kontaktiraš na mail jelena@smartkolektiv.org.

>>Pridruži nam se na RISE INFO SESIJI. Info sesija održaće se 16. septembra od 17:00 do 18:00 na Zoom platformi. Link za prijavu – OVDE

Saznaj sve što te zanima o programu, uslovima za konkurisanje i procesu selekcije, istraži mogućnosti za povezivane sa RISE timovima iz regiona i upoznaj se sa timom koji ćete voditi kroz ovo putovanje. Vidimo se!

 

 Postani deo RISE putovanja i pridruži nam se u stvaranju boljeg društva!

KO SMO MI?

Mi predstavljamo grupu od 11 partnera iz Zapadnog Balkana, Nemačke i Francuske koji su u potrazi za mladim ljudima iz regiona baš kao što ste vi, koji donose promene, i koji će nam pomoći u razvoju socijalnog preduzetništva i boljih društava.

Projekat RISE razvija i nadgleda konzorcijum koji čine Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), GROUPE SOS Pulse, Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN), Institut Francais i francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), a realizuju šest lokalnih inkubatora – Smart Kolektiv (Srbija), IPC Tehnopolis (Crna Gora), ARNO ( Severna Makedonija), Balkan Green Foundation ( Kosovo), Nešto više (BIH) i Yunus Social Business (Albanija). RISE sufinansiraju Francuska razvojna agencija (AFD) i Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO). Više o RISE programu >> https://www.risewb.org/