Pozivamo vas da nam se pridružite na ovogodišnjem virtuelnom SDG Summitu, u okviru kojeg Forum za odgovorno poslovanje i Smart Kolektiv hostuju dve sesije.
Registracija za učešće je besplatna putem websajta konferencije. Live prenos konferencije i svih sesija dostupni su za registrovane učesnike na websajtu: https://sdgsummit.virtualconference.com/

Ovogodišnji SDG Summit će okupiti svetsku zajednicu lidera u održivosti i podstaći dijaloge usmerene na povećanje otpornosti i istrajnosti preduzeća, obnovu naših društava i ekonomija i ubrzanje primene ciljeva održivog razvoja do 2030. U okviru 55 virtuelnih sesija, od 26. do 30. oktobra, čućete diskusije preko 200 govornika najvišeg nivoa, zasnovane na povećanju saradnje između sektora i širom kontinenta usled posledica COVID-19 krize.

Panel sesija: Pretvaranje gubitaka od hrane u donacije hrane
Datum sesije: 28.oktobar, vreme: 13:30-14:30
U okviru ove sesije razgovaraćemo sa predstavnicima evropskih institucija, civilnog društva  i nevladinih organizacija o održivoj potrošnji i proizvodnji hrane i odgovoriti na pitanje “Kako da gubitke od hrane preusmerimo na donacije hrane?“.
Govornici: Neven Marinović, direktor, Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv, Biljana Borzan, poslanica u Evropskom parlamentu, Angela Frigo, generalni sekretar, Evropska federacija banaka hrane,  Andrea Radonjić, menadžerka za javne politike i regulatorne poslove, Coca Cola HBC, Kristina Klarić Rubčić, šef korporativnih komunikacija, Dukat, Zoran Grozdanov, osnivač, Mreža hrane.
Sesiju organizuju Forum za odgovorno poslovanje i  Hrvatski poslovnog savjet za održivi razvoj.

Panel sesija: Impakt finansiranje za mikro, mala i srednja preduzeća
Datum sesije: 30. oktobar , vreme: 13:30-14:30
Kroz diskusiju sa poslovnim liderima i predstavnicima bankarskog sektora istražićemo ulogu finansijskih institucija i inovativnih instrumenata finansiranja za rast društvenog uticaja u zemljama u razvoju, na primeru zemalja Zapadnog Balkana.
Govornici: Neven Marinović, direktor, Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv, Amra Omeragić, viša investiciona savetnica, Finance in motion (B&H), Mirjana Šakić, stručnjak za razvoj socijalnog bankarstva, Erste Bank Grupa AG(AT), Shkelzen Marku, suosnivač i direktor, Yunus Social Business Balkans.
Sesiju organizuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv.