U okviru 4. ciklusa RISE programa, 27. decembra organizovano je poslednje okupljanje učesnika programa u 2023. godini, kao i novogodišnje druženje.  

Ovaj događaj bio je prilika za polaznike programa da se povežu sa iskusnim preduzetnicima koji su podelili svoja znanja, iskustva i ključne lekcije iz pokretanja i vođenja uspešnih biznisa sa snažnim društvenim uticajem. Dragocena iskustva podelili su Dragana Jovčić, ko-osnivačica i operativna menadžerka, Uradi Zaradi; Aleksandar Šćepanović, ko-osnivač nekoliko preduzeća, Zanateria, Hostel Montana, Ulje na vatru; i Nikoleta Kosovac, ko-osivačica i programska menadžerka, Liceulice. 

Poseban gost ovog susreta bio je Neven Marinović, osnivač i direktor, Smart kolektiva i Foruma za odgovorno poslovanje. On je podelio svoje bogato iskustvo u pokretanju socijalnih biznisa, naglašavajući posebno važne lekcije i preporuke za razvoj uspešnih B2B partnerstava sa poslovnim sektorom. Ovo okupljanje održano je uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Državava u Srbiji.

Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike već četvrti put za redom sprovodi besplatni program podrške za razvoj ideja socijalnog preduzetništva. Program se istovremeno odvija u šest balkanskih zemalja sa ciljem da motivisanim i posvećenim mladim ljudima omogući da svoju ideju razrade i učine region boljim mestom za život. Tokom 4 meseca „faze ideacije“, šest do osam timova u šest zemalja gradiće svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaće podršku eksperata i mentora, sa kojima će proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. Nakon toga, biće odabrana dva najbolja tima iz Srbije odnosno ukupno 12 timova iz regiona koji će dobiti dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da u „fazi inkubacije“ sprovedu svoju ideju i unaprede razvoj svog poslovanja.        

Projekat RISE su podržali Francuska razvojna agencija (AFD), Evropska unija (EU), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), PULSE (Groupe SOS), Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEYN), ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto više, Smart kolektiv, IPC Tehnopolis i Yunus Social Business. RISE program u Srbiji realizuje se uz podršku Američke ambasade u Beogradu.