Beograd, 06. April 2022 – Dvadeset mladih preduzetnika i preduzetnica radilo je na razvoju svoje marketing strategije kako bi svoje ideje za bolje društvo učinili što održivijim i profitabilnijim. Radionicu su vodile naše dugogodišnje saradnice i biznis ekspertkinje  Sonja Dakić i Milica Čalija. 

U okviru ove radionice, učesnici Programa za održive ideje imali su priliku da se upoznaju i sa osnovama storytellinga i da kroz grupni rad vežbaju komuniciranje svoje društvene misije koja ih čini jednistvenim na tržištu. Uz podršku konsultantkinja, učesnici su dodatno definisali svog idealnog kupca, kanale komunikacije, ključne karakteristike i benefite svog proizvoda kako bi se što bolje pozicionirali na tržištu. Kraj dana obeležila je vežba na temu kako formirati cenu svog proizvoda/usluge. 

Radionica „Marketing strategija   deo je našeg inkubacionog programa namenjenog start – startapovima sa društvenim i /ili ekološkim uticajem  i treća je od 6 radionica koje će se održati do juna. 

 
Program za održive ideje sprovodi se uz podršku Ambasade SAD u Beogradu i deo je petogodišnje strategije i programa Smart Impakt Fonda – Fonda za razvoj održive ekonomije. Fond nastoji da pruži dugoročnu stručnu i finansijsku podršku socijalnim preduzećima u različitim fazama razvoja i da na taj način doprinese razvoju ekonomije sa pozitivnim društvenim uticajem. Program će do 2024.godine investirati oko pola miliona evra u inicijative i preduzeća koja doprinose održivim i pozitivnim promenama u svojim zajednicama.   

Smart Impakt Fond je 2020. godine pokrenuo Smart kolektiv uz podršku EFSE Entrepreneurship Academy – EFSE Preduzetnička akademija, EVPA – Evropske Asocijacije za preduzetničku filantropiju i Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji je bio finansiran od strane USAID-a, a koji je sprovela Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac.