Virtuelni događaj, 20. i 21. oktobar, 2020 – Četvrto izdanje godišnjeg Samita o odgovornim inovacijama (Responsible Innovation Summit) održano je u periodu 20.-21. oktobar 2020. godine.

Ovogodišnji samit održan je onlajn i za cilj je imao da inspiriše inovatore iz biznis, istraživačkog i sektora javnih politika da, kroz primenu koncepta odgovornih inovacija, kreiraju nova i bolja rešenja nakon Covid 19 krize. Lideri u pokretanju promena ove godine su se virtuelno okupili u okviru Samita, sa ciljem da popularizuju koncept odgovornih inovacija i uče iz rastućih biznis modela koji su zasnovani na konceptu poslovanja sa svrhom. Samit je okupio je preko 250 delegata iz preko 10 različitih zemalja koji su učestvovali u više od 12 različitih sesija.

Neven Marinović, direktor Smart kolektiva i predsednik Euclid mreže, učestvovao je u jednoj od panel diskusija na samitu pod nazivom „Creating a new Business As Usual“. Tokom ove sesije, učesnici panela su diskutovali o tome kako možemo da iskoristimo moć inovacija i saradnje za kreiranje bolje ekonomije koja radi za biznis, ljude i planetu.

Više informacija o samom samitu dostupno je na sledećem linku.