Beograd, 22. jun – Kampanja “Youth Changemakers” predstaviće tokom narednog perioda mlade ljude koji svojim idejama i aktivnostima ostavljaju pozitivan trag na celu zajednicu. Kampanju smo pokrenuli sa željom da ukažemo na važnost uključivanja mladih u rešavanje društvenih izazova, ali i da istaknemo mlade pojedince koji su svojom inicijativom već doneli pozitivne promene.  

Kroz sjajne primere kako neka inicijativa može da napreduje istovremeno ostvarujući društvenu misiju, želimo da inspirišemo i ohrabrimo mlađu populaciju da se i sami upuste u neki novi poduhvat.  

  • Na koji način devojke iz organizacije Retro to the rescue produžavaju odeći vek, a istovremeno pomažu napuštenim životinjama? 
  • Kakva je to održiva odeća koju nudi brend Froncla i kako doprinosi zaštiti životne sredine? 
  • Ko peče ukusne Muffin Store mafine koje Beograđani naručuju u 15 kafića? 
  • Šta je SINHRO “Smart city” i kako doprinosi zapošljavanju i razvoju kreativne ekonomije? 
  • Kako Knjige za šapice pomažu životinjama? 

Saznaćete uskoro u kampanji Youth Changemakers na našim mrežama! 

Ove mlade pokretače promena predložili su delom naši učesnici Programa za održive ideje, a delimično smo došli do njih istraživanjem u potrazi za mladima koji doprinose rešavanju društvenih izazova. Kampanja se realizuje kao deo naše strategije za promociju preduzetništva i impakt ekonomije među mladima, a sprovodi se zahvaljujući podršci Američke ambasade u Beogradu.