Beograd, 16. Mart 2022. – Green for Growth Fund (GGF) i Rockstart, jedni od vodećih evropskih investitora koji investiraju u ranoj fazi razvoja preduzeća udružili su snage kako bi pokrenuli prvi ciklus programa Clim@ Scaler-a. Kroz ovaj program GGF želi da na ciljnim tržištima (uključujući Srbiju), pronađe i podrži najinovativnije ideje i rešenja za energetsku efikasnost, cirkularnu ekonomiju, efikasne resurse i održiva energetska rešenja . 

Clim@ Scaler program nastoji da podrži zelene preduzetničke ideje u rastu i razvoju njihovog pozitivnog društvenog uticaja. Da bi to uradili, GGF i Rockstart su osmislili 4-mesečni program ‘skaliranja biznisa’ za poduhvate koji su trenutno bazirani ili planiraju da prošire svoje aktivnosti na GGF ciljne regione. Program podrazumeva personalizovano mentorstvo, interaktivnu obuku, korporativna partnerstva sa ključnim industrijskim liderima u sektorima energetike, agrotehnologije i tehnologije u razvoju, kao i završni događaj umrežavanja sa investitorima. 

 

Program GGF je namenjen malim i srednjim preduzećima koja imaju jaku motivaciju da uvećaju svoj pozitivan uticaj na zajednicu, koja su spremna za skaliranje i koja posluju na tržištima   jugoistočne Evrope, Turske, istočne Evrope i Bliskog istoka i severne Afrike. Program je namenjen preduzećima koja već imaju kupce i prihode i koji traže podršku da prošire i dalje razvijaju svoje poslovanje. 

  

Prijave se zatvaraju 5. aprila, finalisti će biti izabrani 29. aprila, program će trajati od početka maja do sredine oktobra i biće zatvoren finalnim investitorskim događajem. 

  

Prijave su zvanično otvorene na www.ggf-climat.com 

Smart Kolektiv je partnerska organizacija Finance in Motion-a (FiM) na programima podrške razvoju inovacija i preduzetništva. Finance in Motion je jedan od vodećih svetskih impakt investitora, koji podržava i investira u pozitivan društveni uticaj u zemljama sa niskim i srednjim prihodima, a Green for Growth Fund jedan je od njihovih fondova posvećenih smanjenju klimatskih promena i održivom ekonomskom razvoju.