Beograd, mart 2022 – Sa idejom da mladima koji su zainteresovani za pokretanje ili vođenje biznisa omogući uvid u iskustva uspešnih preduzeća, Smart Kolektiv je pokrenuo serijal onlajn događaja pod nazivom “Smart Impact Talks”. Prvi razgovor na temu “Etički proizvodi” održan je 29. marta, dok će naredne sesije biti posvećene zelenim i pametnim tehnologijama, ženama preduzetnicama, upoznavanju sa programima koji podstiču pokretanje biznisa poput RISE i Social Impact Award, kao i kreiranjem tehnoloških rešenja sa ciljem ostvarivanja pozitivnog društvenog uticaja – “Tech for good”.

“Smart Impact Talks” predstavlja seriju od šest onlajn događaja u trajanju od po 90 minuta, tokom kojih gosti, preduzetnici/e i inovatori/ke, kroz format moderiranog talk show-a dele sa učesnicima svoje preduzetničko iskustvo, uspehe, neuspehe i lekcije naučene na tom putu. Prvi ovakav razgovor održao se u utorak, 29. marta, na kom su u živopisnoj diskusiji Draženka Šoć (SOFI kozmetika), Kristina Ratkov i Ivan Spasić (Market Zdravlja) i Milijana Lazarević (Andramolje) govorili na temu etičkih proizvoda I podelili svoja iskustva u vođenju biznisa. Razgovor je moderirala Milica Čalija (Anđeli).

Onlajn serijal “Smart Impact Talks” realizuje se sa ciljem da zainteresovanim mladim preduzetnicama/ima, kao i onima koji žele da saznaju kako je to biti u preduzetničkim cipelama, predstavimo inspirativne i inovativne biznise koji posluju u našoj zemlji i zajedno sa učesnicima otvorimo razgovor na temu kako pokrenuti i razviti svoje preduzeće.

“Smart Impact Talks” možete pratiti uživo i uključiti se kroz komentare ili pitanja na našoj Facebook stranici i YouTube kanalu, na kom će snimci biti dostupni i nakon događaja.

Program:

Etički proizvodi – 29.3.2022.

Zelene i pametne tehnologije – 5.4.2022.

From 0 to Hero – Impact stories from Europe – 19.4.2022.

“Smart Impact Talks” realizuje se u okviru Programa za održive ideje. Program za održive ideje se sprovodi uz podršku U.S. Embassy Belgrade i deo je petogodišnje strategije i programa Smart Impakt Fond – Fond za razvoj održive ekonomije.