Onlajn događaj, 19. novembar – Zainteresovani predstavnici socijalnih preduzeća, malih i srednjih preduzeća i organizacija civilnog društva iz celog regiona imali su priliku da učestvuju u trećoj informativnoj sesiji na temu Digitalizacija – Tehnologija u službi društvenog uticaja.

Sesija je deo projekta „Inovacije za bolji svet – Napredna rešenja za održivi razvoj“, koji su pokrenuli Austrijska Razvojna AgencijaADA i Austrijska agencija za promociju istraživanja (FFG) a koji sprovodi Impact Hub iz Beča sa konzorcijumom partnera koji čine Advantage Austria (Austrija), 288 Grad Consulting (Austrija), Center for Social Innovation (ZSI) (Austrija) i Smart Kolektiv (Srbija). Prethodno, tokom oktobra, partneri su u okviru projekta održali dve online sesije na temu Ekološke održivosti i Socijalnih inovacija.

Neven Marinović, direktor Smart kolektiva, učestvovao je kao jedan od predavača na sesiji. Učesnici sesije su imali priliku da upoznaju predstavnike ADA-e i FFG-a, dobiju informacije iz prve ruke u vezi svih detalja programa, dobiju povratne komentare na njihove projektne ideje i povežu se sa potencijalnim partnerima iz Austrije kako bi mogli da konkurišu na program.

Detaljnije informacije o samom programu dostupne su ovde.