YBI Globalni Samit o preduzetništvu mladih: inovacije za uticaj

Kartahena, 10-14. Jun, 2019. – Neven Marinović, direktor Smart kolektiva, učestvovao je na YBI Globalnom Samitu o preduzetništvu mladih (GYES) u Kolumbiji. GYES je glavni događaj Youth Business International organizacije  koji okuplja članove mreže, vodeće stručnjake, uticajne osobe i donosioce odluka kako bi pomogli u oblikovanju budućnosti preduzetništva.

Tokom Samita, postavljeno je novo, strateško opredjeljenje YBI-ja za deljenje i jačanje ekpertize u pružanju podrške mladim preduzetnicima u ruralnim područjima i onima u pokretu. Diskusije su naglašavale značaj uključivanja u sve aktivnosti YBI-a i njegovu povezanost sa rešavanjem problema siromaštva i nejednakosti.

Glavni deo ovogodišnjeg izdanja GYES-a bila je Summit Awards ceremonija, na kojoj je pobednicima, finalistima i nominovanima odato priznanje za doprinos mreži. Na ovaj način, YBI je želeo da ohrabri druge mlade preduzetnike da nastave da inspirišu, inoviraju i da stvore bolji ekosistem za mlade ljude u današnjem svetu koji se stalno menja.

Smart Kolektiv je ponosni član Youth Business International organizacije.