POKLONI DOBRO, DA BUDE BOLJE

Možete dati nešto vrednije od poklona ove godine

Ova godina donela je brojne izazove u poslovanju mnogih preduzeća i podsetila nas koliko je važno da budemo ujedinjeni i solidarni. Učinite dobro i poklonite dobro nekome ove godine – podržite kupovinom novogodišnjih poklona lokalna, mala i socijalna preduzeća.

Kada kupujete od socijalnog preduzeća, podržavate biznis koji vraća zajednici, koji ostvareni profit koristi za suočavanje sa nekim od najvažnijih društvenih pitanja, od beskućništva i nezaposlenosti do socijalnih usluga i klimatskih promena.

Kada poklanjate proizvode socijalnih preduzeća, darujete jednoj vama dragoj osobi ali i celoj zajednici, jer nečiji život činite boljim.

Pogledajte naš predlog proizvoda socijalnih preduzeća iz koga možete da odaberete poseban poklon za svoju porodicu, prijatelje i kolege.

AGRO IRIS (ŠABAC)

Proizvodi: sušena kruška, sušena šljiva, čips od jabuke, cvekle i duleka. Svi proizvodi su prirodni i bez dodatnih zaslađivača, aroma i aditiva. Kroz jedinstven sistem partnerske saradnje, Agro Iris osnažuje preko 10 malih poljoprivrednih gazdinstava, dok su u procesu pakovanja proizvoda zaposlene osobe sa invaliditetom.

Proizvodi su dostupni u Tempo objektima i sledećim prodajnim mestima i onlajn prodavnicama:

Websajt:www.agroiris.org/prodajna-mesta
FB: www.facebook.com/ZaDruga2016

ANĐELI (BEOGRAD)

Prave ovsene kolače, energetske barove, granolu i druge ukusne i zdrave poslastice bez šećera i pšeničnog brašna, koje nude i u specijalnim gift pakovanjima. Zapošljavaju žene starije od 50 godina kao i osobe sa pojedinim teškoćama, dok sirovine kupuju od lokalnih, malih proizvođača.

Proizvode možete kupiti u njihovoj poslastičarnici u Kneginje Zorke 40, Beograd ili poručiti direktno na sajtu preduzeća.

Websajt: www.andjeli.rs/sr/proizvodi
FB: www.facebook.com/andjelikolaci

CHRONO (LESKOVAC)

Proizvodi i pakuje jedinstvene gotove mešavine od punog zrna i bez aditiva za brzu pripremu beskvasnog hleba. U ponudi ima 6 različitih mešavina – HOT, Mediteraneo, Gluten free, Aroma, Classic i Diet. Nudi i 4 začinske mešavine, mešavine semenki i himalajsku so. Trenutno zapošljava 7 osoba sa invaliditetom, a sirovine nabavlja od velikog broja malih proizvođača iz Srbije.

Proizvode možete kupiti u objektima: IDEA, BENU apoteke ili poručiti direktno na websajtu preduzeća.

Websajt: www.chrono.rs/proizvodi
FB: www.facebook.com/chrono.rs

ČESTITALICA (BEOGRAD)

Proizvodi unikatne čestitke koje su specifične po tome što možete da snimite željenu poruku ili melodiju ali i da ih dizajnirate u zavisnosti od prilike za koju su vam potrebne. Pruža podršku mladima koji izlaze iz kazneno-popravnih ustanova, obezbeđujući im prvo radno iskustvo koje će ih pripremiti za dalje napredovanje na tržištu rada.

Čestitke kreirate na njihovom websajtu i stižu na vašu adresu.

Websajt: www.cestitalica.rs/kreiraj-cestitalicu

EKO BAG (BEOGRAD)

Proizvode torbe, fascikle, futrole, novčanike, kao i druge proizvode po porudžbini od recikliranih reklamnih banera. Proizvodi su ekološki odgovorni, unikatni i ručno rađeni. Zapošljava trajno nezaposlene žene starije od 45 godina.

Proizvode možete poručiti direktno na websajtu preduzeća.

Websajt: www.ekobag.rs
FB: www.facebook.com/EkoBagSrbija

EVO RUKA (BEOGRAD)

Proizvodi sušeni paradajz u maslinovom ulju, ajvar, sok od paradajza i džem od jagode i kajsije od sopstvenog povrća i voća. U Zemunu su pokrenuli inkluzivni centar „Mesto susreta“ gde pružaju usluge besplatnog dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Proizvode možete poručiti direktno od preduzeća sa isporukom na vašu adresu ili pouzećem u „Mesto susreta“.

Websajt:www.evoruka.org/odrzivost/100-evo-ruka-proizvodi 
FB: www.facebook.com/evoruka

LICEULICE (BEOGRAD)

Pored pretplate na papirno ili digitalno izdanje uličnog magazina Liceulice, u njihovoj web prodavnici možete kupiti i novogodišnje paketiće proizvoda, izdanje njihovog BLO magazina, majice i Liceulice kalendare. U mrežu prodavaca trenutno je uključeno preko 120 osoba iz ugroženih društvenih grupa.

Magazin možete kupiti na ulicama Beograda, Novog Sada i Kikinde, a pretplatiti se i poručiti proizvode na websajtu.

Websajt: www.liceulice.org/prodavnica,
www.liceulice.org/pretplatite-se
FB: www.facebook.com/LICEULICE

NANIN RECEPT S JUGA (VRANJE)

Proizvodi ručnom izradom ajvar i pinđur, mleveni paradajz, trljanicu, džem od šumskog voća, slatko od šumskih jagoda i kupina. Angažuje 20 osoba iz ranjivih kategorija na sezonskim poslovima.

Proizvode možete poručiti direktno na websajtu preduzeća.

Websajt: www.ajvarsjuga.rs
FB: www.facebook.com/ajvarsjuga

RADANSKA RUŽA (LEBANE)

Prerađuje voće i povrće i od njih pravi ajvar, pinđur, maliđano, peglanu papriku, džem i slatko, bez upotrebe konzervansa i drugih dodataka. Zapošljava 34 žena iz Lebana koje su dugo bile bez posla, 40 tokom sezone.

Proizvode možete kupiti u objektima Coffee Cake Bakery u Beogradu ili poručiti direktno na websajtu preduzeća.

Websajt: www.radanskaruza.rs
FB: www.facebook.com/radanska.ruza

RUKE (PANČEVO)

Nudi ručno izađene cegere, zaštitne maske, krpe, jastučnice, podmetače od visokokvalitetnih prirodnih materijala. Okuplja članice lokalnih ženskih udruženja, žene iz socijalno ugroženih kategorija, bivše i sadašnje korisnice Sigurne kuće.

Cegere možete kupiti u Booka Store knjižarama u Beogradu, Home Texitile radnjama u Pančevu, kao i naručiti na FB stranici udruženja.

FB: www.facebook.com/rukepancevo

SOFI (NOVI SAD)

Proizvodi prirodnu, ručno rađenu kozmetiku: sapune, šumeće kupke, ulja za negu tela, prirodne dezodoranse, balzame za usne i maske za negu tela. Smanjuje štetan uticaj na životnu sredinu, ali i na same korisnike. U procesu proizvodnje zapošljava osobe sa invaliditetom.

Proizvode možete kupiti u objektima: SOFI shop Nikole Pašića 9 u Novom Sadu, Maršala Birjuzova 34 u Beogradu i svim većim DM i Lilly drogerijama ili poručiti direktno na websajtu preduzeća.

Websajt: www.sofi.rs 
FB: www.facebook.com/SOFI.kozmetika

 VRTLARI (MALI IĐOŠ)

Proizvode ajvar, različite vrste džemova, sok od paradajza i 100% prirodno ceđene voćne sokove. Osnažuju preko 20 malih poljoprivrednih gazdinstava i obezbeđuju zaposlenje za više od 20 žena preko 50 godina i mlade u ruralnim sredinama.

Proizvode možete kupiti u objektima: IDEA, Aroma marketi ili poručiti od preduzeća.

Websajt: www.vrtlari.rs
IG: www.instagram.com/vrtlari
Kontakt:
063/577737, vrtlaridoo@gmail.com

ŽENSKI CENTAR UŽICE

Proizvodi cegere, torbice za kupovinu proizvoda na meru, maske i dečije igračke od recikliranog materijala. Osim gotovih proizvoda, nudi i usluge šivenja po narudžbini. Kroz svoje biznis aktivnosti pruža priliku za zaposlenje i ekonomsko osnaživanje žena.

Proizvode možete poručiti direktno putem telefona a igračke na sajtu www.koba-yagi.com

Websajt: www.reciklazatekstilauzice.com
FB:www.facebook.com/zenskicentaruzice
Kontakt: 031/512005 ili 069/750231 

Obradujte sebe i mnoge druge i podrškom socijalnih preduzeća koja nude različite usluge – donirajte sredstva ili koristite njihove usluge u 2021. godini!

AVLIJA ODRŽIVOG RAZVOJA (BOGATIĆ)

Avlija nudi mesto za odmor u prirodi i restoran sa specijalitetima iz domaće kuhinje. Ima svoju liniju proizvoda: rakija od šljive, domaći sokovi, slatko i džemovi. Vrše dostavu svih jela na teritoriji Bogatića i Šapca. Osnivač Avlije je Caritas Šabac koji pruža zaokružen sistem socijalnih usluga za preko 1000 korisnika – pomoć u kući, dnevni boravak i program stanovanja uz podršku.

Za više informacija, rezervacije i porudžbine možete ih kontaktirati putem telefona ili mejla.

IG: www.instagram.com/avlija_bogatic
Kontakt: 060/3065461, s.lozanovic@caritas-sabac.rs

BAGEL BEJGL (BEOGRAD)

Poručite ketering za vaše privatne i poslovne proslave koji uključuje slane i slatke mini bejglove i kuvana jela. U radnji nude širok izbor bejgl sendviča, svežih salata, supa i pića. Profit preduzeća se preusmerava organizaciji Atina za podršku žrtvama trgovine ljudima i raznih oblika rodno zasnovanog nasilja.

Proizvode možete kupiti u njihovoj radnji u Beogradu, Knez Danilova 39 ili se informisati o uslugama putem telefona.

Websajt: www.bagel.rs
FB: www.facebook.com/BagelBejgl
Kontakt: 011/3348865 ili 060/3220084

KAFE BAR 16 (BEOGRAD)

Kafe bar 16 pored uobičajenih usluga, nudi i prostor za organizaciju različitih vrsta događaja, radionica i proslava. Pomaže mladima između 16 i 19 godina, nekadašnjim korisnicima Svratišta za decu, pružajući im obuku i praksu za konobare i barmene.

Kafe bar 16 možete posetiti na adresi Cetinjska 15a, Beograd.

FB: www.facebook.com/kafebar16

KIDHUB (BEOGRAD)

Nudi različite kurseve i kreativne radionice koje uče decu kreativnom razmišljanju i design thinking tehnikama. Podstiče decu da razviju pozitivan odnos prema društvenim i ekološkim problemima, da oslobode svoj kreativni potencijal i razvijaju inovativna rešenja.

Saznajte više o kursevima i radionicama putem websajta, mejla ili telefona.

Websajt: www.kidhub.rs i www.dizajnaton.edu.rs
FB: www.facebook.com/KIDHUB.Serbia
Kontakt: 064/1389616, office@kidhub.rs

KONJIČKI KLUB ARANĐELOVAC

Nudi različite team building i leadership programe sa konjima za kompanije, a u ponudi ima i programe turističkog i rekreativnog jahanja konja. Pruža besplatnu terapiju konjima za mlade sa intelektualnim teškoćama i osnažuje mlade u riziku kroz vršnjački socio-terapijski rad.

Možete se prijaviti za neku od usluga kluba njihovom websajtu.

Websajt: www.konjickiklubarandjelovac.rs/zakazi-jahanje

GRAFIČKI CENTAR NOVA (ŠABAC)

Nudi različite vrste štampe, lasersko graviranje, kao i izradu promotivnih materijala, suvenira i zaštitne radne odeće. Posluje kao preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kojih je trenutno 15 u preduzeću.

Saznajte više o njihovim uslugama na websajtu preduzeća.

Websajt: www.stamparijanova.com/usluge
FB:www.facebook.com/grafickicentarnova

NAŠA KUĆA (BEOGRAD)

Nudi usluge pripreme i dostave dnevnih obroka i keteringa za sve vrste događaja, kao i jednistveni dezert čoko-šljiva i čoko-malina koji se prodaje kao korporativni poklon ili uz ketering. Pruža podršku mladima sa intelektualnim teškoćama kroz usluge besplatnog dnevnog boravka i druge programe.

Obroke možete poručiti direktno na websajtu preduzeća ili se informisati o uslugama keteringa putem mejla.

Websajt: www.kuhinjanatockovima.rs/meni
FB: www.facebook.com/nasa.kuca
Kontakt: nashakuca@gmail.com

REFLEKTOR TEATAR (BEOGRAD)

Ova nezavisna omladinska pozorišna produkcija pruža usluge emitovanja  i organizacije online događaja i konferencija, kao i izrade kreativnih sadržaja. Njihov glavni produkt su društveno angažovane predstave. Kroz svoj rad, pružaju priliku mladim umetnicima, autorima i glumcima da pokažu svoj talenat.

Više o uslugama organizacije online događaja možete saznati putem telefona ili mejla.

Websajt: www.reflektorteatar.rs
FB: www.facebook.com/reflektorteatar
Kontakt:
060/4088863, marko@reflektorteatar.rs 

URADI-ZARADI (BEOGRAD)

Ova onlajn platforma omogućava povezivanje ljudi na teritoriji Beograda, Novog Sada i Kragujevca kojima treba pomoć u kući (čišćenje, peglanje, male kućne popravke, dostava i slično) sa lokalnim ljudima koji žele da pomažu u domaćinstvu i tako zarade. Omogućava svima kojima je potrebna dodatna zarada da rade kada im odgovora i dobiju novac odmah.

Usluge možete naručiti na websajtu platforme.

Websajt: www.uradi-zaradi.rs
FB: www.facebook.com/UradiZaradiRS