FOP i Erste Banka Srbija za predstavnike MSP

Novi Sad, 26. oktobar 2018. – Forum za odgovorno poslovanje i Erste Banka održali su događaj u prostorijama Erste banke u Novom Sadu, na temu Ulaganje kompanija i malih i srednjih preduzeća u društvenu zajednicu.

Događaj je bio posvećen upoznavanju sa savremenim konceptima društveno odgovornog poslovanja koji ne isključuju angažovanje malih i srednjih preduzeća, a prisutnima su se obratili Neven Marinović, Izvršni direktor FOP-a i Direktor Smart kolektiva, koji je govorio na temu CSR-a kao savremenog koncepta i aktuelnim trendovima u Srbiji i svetu. Sonja Konakov Svirčev je na primeru Erste banke prisutnima predstavila decenijsku strategiju podrške zajednici i društveno odgovornog poslovanja, dok je ispred Energy Net-a, Saveta Vukadinović govorila kako odgovorno poslovanje izgleda u malim i srednjim preduzećima.

Događaj je organizovan u okviru Festival filantropije koji je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a koji sprovodi Koalicija za dobročinstvo predvođena Fondacijom Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Katalist Balkan, Smart Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje me Privredna komora Srbije.